Eucalyptus snoeien: hoe en wanneer snoei je eucalyptus?

Er groeien honderden soorten eucalyptus in het wild in Australiƫ, zowel in (half)-woestijn als zeer natte gebieden en alles wat daar tussen zit. Het levert flinke bomen op die in 10 jaar tijd wel 5 meter kunnen groeien. Maar de meeste soorten kunnen niet goed tegen een Hollandse winter en dan hoeft het niet eens echt koud te worden.

Een van de soorten die ook in ons land in de volle grond kan groeien is Azura. De naam is ontleend aan de blauwe glans van de bladeren. Ook deze wil echter een beschut plaatsje uit de wind en bescherming tegen extreme kou. De meeste eucalyptus vind je in ons land dan ook in potten of kuipen. In de zomer kunnen ze een terras een chique accent geven en in het najaar gaan ze voor de eerste nachtvorst weer naar binnen.

Wanneer moet je eucalyptus snoeien?
De beste tijd om deze boom/struik te snoeien is in het voorjaar. De meeste soorten houden hun blad tijdens de winter en verzamelen kracht om vanaf juni weer flink te groeien.

Hoe moet je een eucalyptus snoeien?
Een eucalyptus kan je makkelijk snoeien door uitschieters te verwijderen en de boom/struik weer in model te knippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *