Laurierhaag kweken

Het is erg gemakkelijk om een laurier haag zelf te kweken en als je de perfecte omstandigheden hebt om te groeien heb je binnen no-time een prachtige haag.

Het is eigenlijk niet zo gek dat Laurier een van de populairste haagplanten van Nederland is, het heeft namelijk geweldige eigenschappen. Dat de haag weinig onderhoud heeft is een van de grootste voordelen van Laurier en de plant behoud zijn groene kleur het hele jaar door.

Wat is een laurier?

Laurier is een plant wat is populair is, omdat het altijd groen is en tolerant is voor de meeste ondergronden. De plant groeit snel en heeft levendige groene bladeren waardoor er relatief snel een haag vormt. De Laurier biedt bescherming van vogels en dieren in de winter en het hele jaar privacy in jouw tuin.

Voordelen

Buiten dat het een mooie plant is, heeft een Laurier meerdere voordelen.

  • De plant produceert roomwitte bloemen in de lente
  • Verminderd geluidsoverlast
  • Zorgt voor veel privacy
  • Heeft felgroene bladeren en zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin
  • De plant groeit goed op alle ondergronden met uitzondering op drassige ondergronden en kalk
  • Het creĆ«ert een klassieke haag met altijd groene bladeren

Wanneer laurierhaag planten

In de herfst kan je het beste Laurier planten. De voorkeur gaat uit naar volle zon of halfschaduw. De Laurier kan gebruikt worden als privacy scherm, achtergronddoek of haag. Laurier doet het erg goed op kleigrond. De plant groeit erg goed in alle soorten grond die niet drassig zijn en kan zelfs vervuilde en droge gebieden tolereren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *